Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Website Counter

Op weg naar mijn PPL

29/7/2008 - De eerste solo vluchten

Uiteindelijk was het dan zover. Ik ging echt solo vliegen in de Robins.

Mijn eerste vlucht zou een lokaaltje worden, zoals afgesproken met mijn instructeur. Dus, solo verklaring in de pocket, daarna ging ik naar de kist om vervolgens in take-off te gaan. ik vloog met de SVT. Tijdens deze eerste solo ging ik via Mike eruit en dan richting het zuiden om zo rond de CTR te vliegen. Bij dordrecht aangekomen maar aan de toren gevraagd of ik naar 2500 voet mocht voor wat aerial work (stijle bochten, approach to stall etc). Geen probleem. Daarna weer gedaald en bij Hotel de arrival gedaan.

 

Dit was mijn laatste vlucht in een Robin Diesel. Ze zijn sindsdien allebei U/S.

 

De volgende vlucht zou een solo naar Seppe worden om daar touch and go's te gaan doen. Ondanks het wat mindere weer, kreeg ik van mijn instructeur een solo-verklaring en kon ik naar Seppe. Eenmaal airborne waren de wolken wel erg laag (Romeo departure op 1500 voet en ik had wolken op 1300 voet (few 13)). Bij Romeo afgemeld en richting Seppe. Het weer voor me was alleen zo slecht, en het zicht zo dramatisch, dat ik snel weer de VOR heb uitgeluisterd om rechtsomkeer te maken en een Romeo arrival te doen. Seppe zou het dus niet worden vandaag. Uiteindelijk was het nog behoorlijk werken om niet in IMC te komen (cloud surfing dus) en de toren zal wel gedacht hebben.....dat is geen echt "strakke" Romeo arrival. Uiteindelijk prima landing gemaakt en zat het er na 25 minuten al weer op. Maar liever dat dan in het slechte weer terecht komen.

 

Daarna werd het toch echt tijd om naar EHSE te gaan. Uiteindelijk is dit dan ook gelukt. Met de PH-SVM op weg naar Seppe. Romeo departure, maar tijdens het stijgen naar 1500 voet zag ik vanaf de euromast echt mega slecht weer richting het veld gaan. Daarom maar een "direct oud-beijerland" gevraagd "due to weather on the Romeo departure" en dat was geen probleem. Bij Seppe aangekomen gemeld dat ik twee touch and go's kwam maken en daarna direct weer terug naar R'dam. landingen gingen prima. Verder weinig spannende dingen gebeurd, behalve dan dat ik een motorzwever tegen kwam die ik niet had gehoord op de freq. en ook pas laat zag. Gelukkig nog wel op tijd en zat hij ongeveer 200 voet hoger dan ik zat. Volgende vlucht moest maar eens naar EHMZ.

 

Volgende keer de rest van de vluchten, waaronder:

(filmje gemaakt door mijn ouders tijdens mijn grote driehoek, bedankt Pa)

Post A Comment! :: Send to a Friend!

4/8/2008 - Gefeliciteerd!

Posted by Anonymous
Het Ton,m

Leuk filmpje, en gefeliciteerd met je grote driekhoek overland! Je bent al aardig op weg zie ik, binnenkort examen..??

Groet,
Pascal
Permanent Link

14/1/2013 - JfvSPeqdCebcDpPy

Posted by Tamires
You can hear the ocean if you put this to your ear. She placed the shell to her ear and sceramed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!
Permanent Link

15/1/2013 - lywSIwZeXYY

Posted by kymrzwbw
owZaGq <a href="http://ezowrimqzlib.com/">ezowrimqzlib</a>
Permanent Link

16/1/2013 - DyVpEGexLTcKfsilQVv

Posted by zhllfd
sWFouO <a href="http://toppkgrmmxri.com/">toppkgrmmxri</a>
Permanent Link

17/1/2013 - NTaQIMwPku

Posted by uowgqhrk
wrBN6D , [url=http://jhmxmwbfydgh.com/]jhmxmwbfydgh[/url], [link=http://hwjnwvwvgzzp.com/]hwjnwvwvgzzp[/link], http://pvmobkxtghzj.com/
Permanent Link

About Me

Private Pilot License. The road to freedom.

Links

Home
Archives
Email Me
Website Cessna 172 RG

Andere PPL/CPL webloggers:
Martijn Moret
Mike Zulu
Rob Baggerman
Guus Poorte
Frank van Riel
Pascal de Munnik
Mathijs Sienders
Richard Bisschops
Rembrand

Mooie ATC-communicatie (met dank aan Belflyer):
Radiochatter

Weather at Rotterdam Airport

Entry 9 of 45
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer