Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Website Counter

Op weg naar mijn PPL

4/9/2007 - 4 vluchtjes tijdens "het grote wachten"

Ik kon het niet laten om toch nog te gaan vliegen. Het is te verslavend.

 

Ik heb in totaal vier vluchten gemaakt met de Robins (waarvan 3 keer met de Diesels). De meeste waren "normale" vluchtjes met T&G's op Seppe.

 

Met de Diesel hebben ik echter ook een vluchtje gemaakt waarbij we de noodprocedures ten zuiden van Gouda hebben geoefend. Ging allemaal prima en ik kwam keurig netjes uit bij mijn gekozen veld. Als het echt nodig was geweest had ik heel netjes geland. Wat is dat overigens gaaf om zo laag te vliegen :)

 

Op een na laatste vlucht hebben we maar een paar T&G's gemaakt op Seppe omdat het weer echt bizar slecht was. Het bleek dat wij niet de enige waren die het slecht weer vonden, want er was niemand in de buurt van R'dam voor een HELE lange tijd. Alleen de andere clubkist (PH-SVU) kwam na ons binnen.

Laatste vluchtje was wederom Touch and Go's maken op Seppe. Maar voor het vertrek gebeurde er al een paar aparte dingen.

Wij: "Rotterdam Tower, PH-SVT, at the vliegclub, request taxi."

Tower: "Uhm.. PVT, Report Lima"

Wij: "To Lima, PVT"

Tower: "PH-AVT, from now on use full call sign"

PH-AVT: "Wilco, PH-AVT"

Tower: "PH-CVT, from now on use full call sign"

PH-CVT: "Wilce, PH-CVT"

Wij: "uhm.. PH-SVT? at Lima"

Tower: "PVT, taxi to rwy 24, v2"

 

Bij v2 aangekomen de runup checks gedaan. Alles was in orde. Het was nogal druk op de frequentie. Op een gegeven moment dacht ik een gaatje te hebben dus: "PVT is ready for departure, rwy 24. Request direct oud beijerland". Maar op het moment dat ik de radio knop loslaat hoor ik iemand anders praten. Die dacht dus ook "een gaatje" te hebben. Nou ja.. daarna nog even wachten en toen nog maar eens de melding gedaan. Ik hoorde geen reactie.. maar ondertussen kwamen wel 3 kisten van Teuge binnen. De 1e kist (C172) stond zo snel op de grond dat die er bij V2 al af ging en dus bijna neus aan neus stond met onze kist. Gelukkig was er ruimte zat en kon de C172 langs ons. Toren droeg op om te holden bij Victor. Dat gebeurde. Daarna dus rechtsaf richting Apron. Gelukkig was er geen boeing of fokker die wilde vertrekken, want die had dan mooi moeten wachten (past namelijk niet). Toren gaf vervolgens nummer 2 en 3 de volgende klaring:

"PHXXX, cleared to land rwy 24, make it a long field landing to exit via v3, wind 280, 9kts"

 

Haha.. daarna mochten we eindelijk de baan op en zaten we 15 sec. later in de lucht.

 

Verder bij Seppe niet veel bijzonders op 1 ding na. De 1e landing op ongeveer 50 ft hoogte had ik een windshear en sodemieterde die kist naar beneden (snelheid weg... doei hoogte) en kwam ik met behulp van flaren nog wel netjes op de grond maar ver voor de drempel (een absolute no no natuurlijk, maar ja.. ik had geen keuze). Naderhand hebben we dit nog even besproken (de rest ging overigens prachtig, ondanks erg hard werken vanwege de wind) en tot de conclusie gekomen dat extra vermogen op dat moment ons niet meer had geholpen, omdat de diesel motor met constant speed "tijd" nodig zou hebben gehad om ons weer hoogte te laten winnen. Nou ja.. goed opletten dus blijft het devies.

 

Vanaf nu 1 uurtje vliegen per week (max) totdat ik het definitieve go heb voor de medical. En na mijn brevet (ervan uitgaande dat ik de medical krijg) maar eens kijken of er wat aan dat binoculair zicht kan worden gedaan (kan via prisma bril + uiteindelijk operatie, maar dan moeten mijn hersenen zich wel "kunnen" aanpassen).

 

Post A Comment! :: Send to a Friend!

6/9/2007 - Untitled Comment

Posted by Vliegenmetpascal.nl
Hey Ton,

Leuk verhaal! Keep up the good work!

Groet,
Pascal
Permanent Link

7/9/2007 - Mooi geschreven!

Posted by Anonymous
Leuk verhaal Ton, grappig dat 'geklooi' met die callsigns, en vervolgens die scherm spreeuwen die binnenkwam.

V.w.b. die windshear: snelheid = leven! Met veel wind, veranderlijk of niet, houd ik op final altijd extra snelheid aan juist om wat 'over' te hebben.

Gr.
<a href="http://www.zwakie.com">Marcel<a/>
Permanent Link

29/9/2007 - Medical

Posted by Guus
Hoi Ton(Jan),

ik was ff nieuwsgierig...hoe gaat het met je medical?
Permanent Link

11/10/2007 - How is life?

Posted by Rob
He Ton,

Net als de vorige spreker ben ik ook benieuwd of je al wat meer weet?

See you zaterdag!

Grtz

Rob
Permanent Link

22/10/2007 - Just curious

Posted by Anonymous
He Tonio!

Bedankt voor je comment op mn site.

Maaruh....wat een lange stilte joh. Hoe gaat het met je...PPL....ATPL....ik hoor en lees vanalles. Weet je wat...ga mee op FLYBLOG5 en dan praten we verder. Ik heb nog 2 plekken over dussuhhhh...

Tot snel!

Groeten van Frank
Permanent Link

About Me

Private Pilot License. The road to freedom.

Links

Home
Archives
Email Me
Website Cessna 172 RG

Andere PPL/CPL webloggers:
Martijn Moret
Mike Zulu
Rob Baggerman
Guus Poorte
Frank van Riel
Pascal de Munnik
Mathijs Sienders
Richard Bisschops
Rembrand

Mooie ATC-communicatie (met dank aan Belflyer):
Radiochatter

Weather at Rotterdam Airport

Entry 18 of 45
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer