Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Geld lenen & Lening Afsluiten 

Ontslag gedekt bij hypotheek: betalingsachterstand mag!

13:39, 28/5/2009  ..  0 comments  ..  Link
Huiseigenaren die hun woning hebben gefinancierd met een hypotheekgarantie en zo geld lenen door de recessie hun baan verliezen, krijgen vanaf 1 juli financiële hulp. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat huishoudens met betalingsproblemen in de maandelijkse lasten tegemoetkomen.

Minister Van der Laan (Wonen) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), verantwoordelijk voor de NHG, hiervoor toestemming verleend. Minder kapitaalkrachtige woningbezitters mogen hun betalingsachterstand laten oplopen tot een bedrag van maximaal 9 procent van de lening. Het WEW zal voor deze betalingsachterstanden borg staan. ,,Natuurlijk gaat hier een behoorlijke toetsing aan vooraf. Het is voor ons ook een risicovolle onderneming. Huishoudens die door toedoen van de economische malaise hun baan verliezen, gaan we helpen”, zegt WEW-directeur Karel Schiffer. „We hebben met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hierover afspraken gemaakt.”

Vanaf 1 juli gaat de regeling van start. „Hoe sneller, hoe beter. We willen voorkomen dat gezinnen er helemaal aan onderdoor gaan.” Voorwaarde voor de toepassing van de regeling is dat huishoudens op basis van het actuele inkomen naar draagkracht blijven betalen. „En dat verschilt per huishouden. Sommigen zullen misschien nog 180 euro betalen, anderen 400”, zegt Schiffer. Dit jaar verwacht de WEW 500 gezinnen die er gebruik van maken. „Dat aantal zal op basis van de werkloosheidscijfers van het Centraal Planbureau vanaf volgend jaar toenemen”, aldus Schiffer. „Jaarlijks zijn er gemiddeld 2000 gezinnen met een hypotheek garantie die vastlopen, dat aantal zal volgend jaar tegen de 3000 liggen.”

Minister Van der Laan stelde de presentatie van zijn reddingsplan voor de woningmarkt opnieuw uit, tot grote teleurstelling van oppositiepartijen VVD en SP en Vereniging Eigen Huis en makelaarskoepel NVM. Iedereen hoopte op onder meer een verhoging van de NHG tot 350.000 euro. Een dergelijke verhoging geeft nauwelijks extra risico’s voor het rijk, betoogt hoogleraar vastgoedfinanciering Piet Eichholtz. Wel zal zo’n stap juist in de hogere prijsklassen de markt weer op gang brengen. Volgens Eichholtz neemt het hogere garantiebedrag de angst bij woningkopers en banken weg.


Leave a Comment 

{ Last Page }   { Page 2 of 4 }   { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Lenen
Aanbieders leningen
Hoeveel kan ik lenen
Bereken lening
Geld lenen
Geldlening
Geld aanvragen
Lening informatie
Hypotheek aanvragen
Online geld lenen
Snel geld lenen

Categories


Recent Entries

Jongeren gek op lenen
Ontslag gedekt bij hypotheek: betalingsachterstand mag!
Sluit hypotheek over voor meer zekerheid
Hypotheekverkopen sterk gedaald

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer