Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
7-7-7

Welkom op mijn weblog

Weblog van Arjan Gout. Gestart op 7 juli 2007; de concert-klimaatdag van Al Gore.


Mijn Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*
* Mijn zakelijke website (artitekst.nl)
* Mijn zakelijke BLOG (artitekst.web-log)

Stuur een e-mail

Plaats mij op de maillijst

[Je ontvangt dan eem mailtje als er een nieuw bericht is geplaatst. Je kunt op elk moment weer opzeggen.]KALENDER
Klik op een datum om de postings van die dag te zien:
«  July 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 


De afterparty
Het is wel interessant om eens te kijken naar de verschillende reacties, nadat gisteren Lucia de Berk werd vrijgelaten uit de gevangenis. Die reacties zijn van belang, omdat het sinds mensenheugenis niet is voorgekomen dat in Nederland een tot levenslang veroordeelde in voorlopige vrijlating werd gesteld.

Degene die de grootste klap kreeg, was uiteraard het gerechtshof te Den Haag, dat Lucia veroordeelde op basis van onderbuikgevoelens.

Als je het rapport leest van de advocaat-generaal van de Hoge Raad - dat tot deze vrijlating heeft geleid - zie je welk een genadeloze draai om zijn oren dit hof heeft gekregen. Terwijl zijn onderzoek nog niet eens af is (er loopt nog een deelonderzoek) zijn de bevindingen
van de advocaat-generaal tot dusver al zó duidelijk, dat hij constateerde dat 'de bewijsconstructie van dit hof geen stand kan houden'.

Dit is keurige, juridische taal voor: 'Hof, u heeft er een klerezooi van gemaakt.'

Ik noemde het oordeel van het Haagse gerechtshof gisteren een 'delirium-vonnis'. En dat was niet voor niets. De oorspronkelijke straf die dit hof aan Lucia oplegde was namelijk zo onzinnig, dat je eerder zou denken aan een aflevering van Koot en Bie. Die rechters waren namelijk zódanig geobsedeerd door het 'vrouwmens' Lucia, dat ze in een flits van verstandsverbijstering alles vergaten wat ze in hun opleiding hadden geleerd, en Lucia veroordeelden tot 'levenslang plus tbs'.
Met het schuim op de mond verklaarden ze dat die tbs werd toegevoegd om te zorgen dat ze nóóit meer vrij zou komen!

Zelfs iemand die nauwelijks bekend is met het strafrecht, ziet meteen dat dit niet kan. Tbs is een maatregel, gericht op terugkeer in de maatschappij. Maar levenslang betekent nu juist: géén terugkeer in de maatschappij. Die twee kunnen dus nooit samengaan. Vanzelfsprekend, dat het hof door de Hoge Raad gedwongen werd om die idiotie terug te draaien. Het werd dus: levenslang, zonder tbs. Maar de blunder was er niet minder om.

Het hof Den Haag gaf gisteren,
in zorgvuldig gekozen bewoordingen, een omfloerste reactie, die nou niet echt getuigt van spijt.

Hoofdman Harm Brouwer van het College van Procureurs-Generaal (= het Openbaar Ministerie dat vervolging instelt) was er weer als de kippen bij met zijn eeuwige grammofoonplaat: "Ik zie dit niet als een blamage voor het OM. En het is positief dat wij als OM zelf het initiatief hebben genomen om dit uit te zoeken."

Dat laatste is een gotspe. De CEAS (Commissie Evaluatie Afgedane Strafzaken) is weliswaar formeel ingesteld door het OM, maar dat ging tegen heug en meug. Feitelijk is het Openbaar Ministerie alleen maar bezig geweest om herziening te frustreren, net zo lang tot het met de rug tegen de muur stond en niet anders meer kon. En zelfs nadat die commissie haar aanbeveling tot herziening had gedaan, bleef het OM de zaak rekken met nieuw onderzoek, terwijl al sinds 2004 duidelijk was dat het bewijs tegen Lucia op pure fantasie berustte. Hoe schaamteloos moet je zijn om dit soort smoezen uit je strot te krijgen?

's Middags hoorde ik staatssecretaris Albayrak op de radio - namens haar baas Hirsch Ballin - de terugtocht van het ministerie van Justitie verdedigen. Met het argument dat 'de vrijlating van Lucia zou kunnen bijdragen aan het herstel van het vertrouwen in de rechtsstaat.'Het wichtje beseft niet wat ze hier zegt. Ik neem aan dat ik dit verder niet hoef uit te leggen. Was ik Kamerlid, dan zou ik hier een pittige vraag over stellen. Maar ik vrees dat dit ons parlement volledig ontgaat.

Vanmiddag in Standpunt-nl op Radio1 prof. Ybo Buruma, voorzitter van de CEAS-herzieningscommissie.Ook hij is, net als Fred Teeven (VVD), Harm Brouwer en de hoofdmacht van de magistratuur, tegenstander van een echt onafhankelijke onderzoeksraad, vergelijkbaar met de Ongevallenraad van Pieter van Vollenhoven, om toekomstige dwalingen te onderzoeken. Liever een clubje van rechercheurs, verbonden aan de procureur-generaal van de Hoge Raad.

Triest. Ze weten niet - of willen niet weten - dat toekomstige herzieningsverzoeken niet zouden moeten worden behandeld door uitsluitend juristen, die onderdeel zijn van het justitieel apparaat. Want dat komt neer op 'de slager die zijn eigen vlees keurt'. Dat is precies waardoor het elke keer weer fout gaat.

Dan de reacties van de rechtswetenschappers. Wat betreft het lot van Lucia zijn ze het behoorlijk met elkaar eens: haar vrijlating is definitief.

De meest in het oog springende reactie kwam van professor Hans Crombag uit Maastricht.Hij zei:
,,Ik ben gestopt met voorspellingen. In de Deventer moordzaak werd ook opeens een bloedspatje ontdekt waardoor hoofdverdachte Ernest Louwes weer de gevangenis in moest. Wat dat betreft zou het strafrecht onder de Wet op de Kansspelen moeten vallen.’’

Als ik hierover nadenk: leven in de 'rechtsstaat' Nederland is eigenlijk een soort omgekeerde Postcodeloterij. Daarin doe je altijd mee (met je huisadres), of je je nou hebt ingeschreven of niet. In de dagelijkse loterij van Justitie kun je ook zomaar prijswinnaar worden, tegen wil en dank. En je hoeft er niets voor te doen, zelfs geen misdaad te plegen. En of die 'prijs' nu twaalf jaar is of levenslang: je kunt hem niet weigeren.

Je hoeft zelfs niet eens je lotnummer te laten zien.
Posted: 21:24, 3 April 2008
Add Comment

Rake stukjes over Lucia!

Hallo Arjan,

we hebben je pas laat gevonden, je bent bij deze Lucia de B. weblog van de maand!

http://luciadeb.nl/discussies.html#blog

Webmuis van Lucia de B.

Posted by Anonymous at 17:05, 21 April 2008

Link

zvoKaEqsSKwV

I'm rlealy into it, thanks for this great stuff!

Posted by Marlee at 07:16, 17 September 2011

Link

KPjPNkneqNTGIHZhDhA

1AT6Q3 <a href="http://awcmuskkacho.com/">awcmuskkacho</a>

Posted by jkitwdrsm at 17:32, 17 September 2011

Link

tkYfoURrWIMJZE

5o9oye , [url=http://clnwdxbewmky.com/]clnwdxbewmky[/url], [link=http://eukqvqojboil.com/]eukqvqojboil[/link], http://uzyhkynqhknd.com/

Posted by rruuqpsms at 09:31, 18 September 2011

Link

itgBJrOPwJZziqmp

cYyuuM <a href="http://emafvaboaday.com/">emafvaboaday</a>

Posted by tkcsteq at 18:06, 19 September 2011

Link

WqEJLrxKaZ

LBlmfh , [url=http://qxbgtwdetzim.com/]qxbgtwdetzim[/url], [link=http://lkhjafxtgmmq.com/]lkhjafxtgmmq[/link], http://bthzcwekrwug.com/

Posted by cjetyofzx at 09:21, 20 September 2011

Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer