Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
7-7-7

Welkom op mijn weblog

Weblog van Arjan Gout. Gestart op 7 juli 2007; de concert-klimaatdag van Al Gore.


Mijn Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*
* Mijn zakelijke website (artitekst.nl)
* Mijn zakelijke BLOG (artitekst.web-log)

Stuur een e-mail

Plaats mij op de maillijst

[Je ontvangt dan eem mailtje als er een nieuw bericht is geplaatst. Je kunt op elk moment weer opzeggen.]KALENDER
Klik op een datum om de postings van die dag te zien:
«  July 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 


Een feestje in Den Haag
Vanmorgen kwam het bericht dat verpleegster Lucia de Berk voorlopig was vrijgelaten. En dus ging het Haagse gerechtshof vandaag gigantisch op z'n gezicht.

Het was dit hof dat op 18 juni 2004 de 'Engel des Doods' veroordeelde tot levenslange gevangenisstraf wegens seriemoord. In een procedure die door Maarten 't Hart overtuigend werd omschreven als een 'modern heksenproces'.

Tijdens de bijna zeven jaar die Lucia vast zat, is door eigen onderzoek van betrokken burgers en deskundigen steeds duidelijker geworden dat Lucia onterecht was veroordeeld en dat de hele rechtsgang een complete farce is geweest.

Na het advies van de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS) om de zaak te herzien, was in oktober vorig jaar al duidelijk waar dit heen zou gaan. Toch vond het Openbaar Ministerie het nodig dat er eerst nóg maar eens extra onderzoek moest worden gedaan. Dat onderzoek, door prof. Jan Meulenbelt van het Nationaal Vergiftigings Informatie Centrum (NVIC), onderdeel van het RIVM, gaf de doodsklap aan het delirium-vonnis van het Haagse gerechtshof (en de afgewezen cassatie door de Hoge Raad).

'Baby X' is niet vergiftigd met digoxine, maar stierf gewoon een natuurlijke dood. Diezelfde 'baby X' was de 'locomotief' waaraan de wagons hingen van zes andere moorden, plus nog drie pogingen tot moord (het zogenaamde 'schakelbewijs'). In het kort: 'Als Lucia die ene moord heeft begaan, zal ze al die andere ook wel hebben gepleegd.'

Interessant - zoniet pikant! - is het tijdstip waarop de strafonderbreking bekend werd gemaakt. Vandaag, op 2 april 2008. Niet op 1 april dus, want dit geval leent zich niet voor cynische grappen. Maar wel nog nét op tijd om de tv-uitzending van vanavond vóór te zijn. Er moet met het zweet op het voorhoofd gewerkt zijn, de afgelopen weken, om deze 'moeder aller deadlines' te halen. Bij het OM, de Hoge Raad en het Ministerie van Justitie.

Want: vanavond om tien voor negen zendt de KRO op Nederland 2 een nieuwe aflevering uit van het programma Profiel, waarin Ton Derksen en de andere mensen achter Lucia worden geportretteerd.

Op 7 maart jl. zat ik op de eerste rij bij het symposium 'Crisis in de rechtsstaat' in het Haagse Diligentia-theater. Naast mij zat een vrouw die zich voorstelde als Dorothée Forma, documentairemaakster. Zij was er met een filmploeg en vertelde dat ze bezig was aan een nieuwe aflevering van Profiel. De beelden van die bijeenkomst zullen vanavond dus ook te zien zijn.

Mijn vermoeden is dit. Na alles wat er vooraf is gegaan, en wetende dat Lucia al een half jaar geleden had moeten worden vrijgelaten, en bespeurende waar deze zaak onafwendbaar naartoe gaat (namelijk vrijspraak en rehabilitatie voor Lucia), durven het OM, Justitie en de Hoge Raad de KRO-uitzending van vanavond niet meer aan!

Ik stel mij voor dat zij in de afgelopen weken benaderd zijn door Profiel, om commentaar te geven op de uitzending. Om te kunnen reageren moeten ze weten waar het over gaat. Ze hebben dus alvast (op z'n minst delen van) de uitzending kunnen bekijken. En zijn zich te pletter geschrokken.

Wat we misschien nooit zullen weten is het volgende.

Heeft deze (naderende) uitzending ertoe bijgedragen om Lucia vrij te laten? Ik sluit het niet uit. De zaak ligt inmiddels zó duidelijk, dat er voor het Openbaar Ministerie nu nog maar één uitweg is: schadebeperking! Rennen voor je leven.

Andere mogelijkheid: dat men heel goed besefte dat vrijspraak voor Lucia uiteindelijk niet te vermijden is. En dat dus vóór deze tv-uitzending Lucia op vrije voeten moest komen. Want als dit (kort) ná de uitzending van Profiel zou gebeuren, zou het publiek weleens kunnen denken dat het door die uitzending kwam.

Gaat het er bij Justitie echt zó kinderachtig aan toe? Ik vrees van wel.

Heel veel mensen hebben zich ingespannen voor Lucia, o.a. in een steuncomité. En zoals Maurice de Hond dat is in de Deventer moordzaak, was hier
de motor achter het burgerverzet prof. Ton Derksen, samen met zijn zus Metta de Noo.

Inmiddels zijn wetenschappers over heel de wereld bekend met 'de zaak Lucia de B.' en is er aandacht aan besteed in gerenommeerde internationale wetenschappelijke tijdschriften. De algemene teneur: 'Wij begrijpen niet hoe zoiets mogelijk is in een ontwikkeld land als Nederland' (lees: Zo'n belabberde rechtsprocedure verwacht je eerder in Zimbabwe). Veel mensen beseffen helemaal niet dat Nederland internationaal inmiddels wordt gezien als de schlemiel onder de hoogwaardige rechtssystemen. En dat komt niet zo goed uit, met Den Haag als het trotse 'juridische centrum' van de wereld.

Officieel krijgt Lucia een strafonderbreking voor drie maanden, maar dat is een formaliteit, in de bloosvolle terugtocht die het OM nu moet afleggen. Net als de directeur van het Rode Kruis Kinderziekenhuis in Den Haag, die destijds zijn oor leende aan de roddels van Lucia's jaloerse collega's, en er meteen de politie bijhaalde: 'Zij moet het hebben gedaan!' Hij wenst vandaag niet te reageren op het nieuws over de vrijlating.

Waar die man nu werkzaam is weet ik niet, maar hij verdient met spoed, en met terugwerkende kracht, alsnog een stevig functioneringsgesprek. Als hij al niet moet worden gedaagd wegens valse aangifte c.q. meineed.


Het verhaal van het OM en het Ministerie van Justitie lijkt sterk op het filmverhaal van de Titanic, maar dan vertraagd afgespeeld.

Eerst lijkt het nog allemaal wel mee te vallen.
De Schiedammer parkmoord was een 'incident', zo strooide Harm - Klaas Vaak - Brouwer ons zand in de ogen.
Inzake de Deventer moordzaak blijven de rijen vooralsnog succesvol gesloten.
Maar dan komt ineens die verdraaide Lucia de B.-zaak erdoorheen. Balen!

Vandaag is het een echte feestdag, in en voor Den Haag. En in de eerste plaats voor Lucia natuurlijk, en voor haar geliefden.
Maar ook voor Nederland. Het land dat - in de woorden van Maurice de Hond - aan het afglijden is naar een 'Kazachstan aan de Rijn'.

De zaak 'Lucia de B.' kan het keerpunt worden.

Aangetoond is nu onderhand wel, dat alle formele hoofdrolspelers (inclusief de Hoge Raad en de rijkgefêteerde rechtskundige topadviseurs zoals Ybo Buruma, Peter Tak en Peter van Koppen) lippendienst hebben bewezen, aan elkaar en aan het volk. Ze hebben maar één ding zitten doen, met hun nodeloos complexe juridische taalpraatjes: tegenhouden, tegenhouden en nog eens tegenhouden. Todat het niet langer meer kon. En vandaag gaan ze ineens 'meepraten' met het gezonde verstand. Lekker makkelijk!

En dan nu de regisseur van dit potsierlijke drama:Mr. Harm Brouwer, de opperbaas van het College van Procureurs-Generaal.
Werd binnengehaald als de man die 'vernieuwing' zou brengen. En wordt intern nog steeds als zodanig bejubeld. Hij houdt kleffe toespraken, waarin hij zijn onderban steevast wijst op het belang van 'transparantie', 'integriteit' en 'leren van je fouten'.

De praktijk is anders.

Deze 'super-PG' is geen man die de naam 'jurist' waardig is. Hij functioneert uitsluitend als risico-manager, voortdurend in de weer om voor het OM branden te blussen en schandalen aan het oog van de natie te onttrekken. Als de Minister van Justitie zijn knopen telt, dan ontslaat hij deze man, voordat het te laat is.

Maar het is al te laat.

Ik voorspel dat Lucia de Berk het keerpunt wordt, waarna er geen weg terug meer mogelijk is.

Ook in de Deventer moordzaak, het pièce de resistance van het OM, zal de waarheid uiteindelijk komen bovendrijven. Niet tientallen, maar inmiddels honderden fouten, verdraaiingen, weglatingen, manipulaties vervalste processen-verbaal en bewijsfraudes zijn inmiddels boven water gebracht. Men weet het ook zelf, en het wordt langzaamaan duidelijk dat 'doen alsof' niet meer helpt.

Het 'gebefte geboefte', zoals advocaat Spong deze curieuze beroepsgroep ooit omschreef, is in paniek op zoek naar de reddingboten, wild om zich heen slaand om een plekje voor zichzelf te bemachtigen. Maar het lot van de Titanic staat vast.
De oceaan is sterker dan het OM.

Ondertussen speelt het orkestje o.l.v. dirigent Brouwer aan dek zijn zwanenzang.Posted: 18:44, 2 April 2008
Add Comment

het laatste bedrijf is begonnen

Bijzonder goed verwoord Arjan.
Er is niets fout gegaan, hoor ik Harm zeggen, alleen maar een novumpje gevonden.
Het waren ook geen fouten, er is op emotionele gronden op grote schaal vals gespeeld door OM en rechtbanken.
En dat behoort uiteindelijk heel erg fout af te lopen voor Harm en kornuiten.
"Wij zullen doorgaan" moet ons optimistische devies zijn.


Posted by hans kornalijnslijper at 05:51, 3 April 2008

Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer